Recommended Posts

Buona sera a tutti, in qualità di neo birraio e avendo speso tempo a leggere numerose discussioni su questo forum e la bibbia bertinotti mi è sorto un dubbio:

se volessi sapere di più sull'impiego dei diversi ceppi di lievito, sulla gestione dei sapori dati da aromi spezie e lieviti stessi, su come sceglierli e usarli, quali libri mi consigliereste di leggere? Grazie a tutti in anticipo

(Non è un problema per me leggere in inglese)

Link to post
Share on other sites

Premetto che non l'ho letto ma un llibro specifico sui lieviti è "Yeast: the practical Guide to Beer Fermentation" ma immagino che sia molto molto specialistico ("This is a resource for brewers of all experience levels. The authors adeptly cover yeast selection, storage and handling of yeast cultures, how to culture yeast and the art of rinsing/washing yeast cultures. Sections on how to set up a yeast lab, the basics of fermentation science and how it affects your beer, plus step-by-step procedures, equipment lists and a guide to troubleshooting are included").

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...